23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Türkiye Cumhuriyeti Astana Büyükelçiliğinde “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kutlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş günü olan 23 Nisan 1920 tarihi, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edilerek çocuklara armağan edilmiştir.

O günden bu yana 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye’de çocuklara yönelik etkinliklerle, büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır.
Bu yıl da dünya’nın dört bir yanından Türkiye’de misafir edilen Dünya çocukları ile birlikte bayram çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Türkiye Cumhuriyeti Astana Büyükelçiliğince de bayram vesilesiyle bir kutlama programı düzenlendi. Kazakistan’da yaşayan Türk çocukları ve törene davet edilen Kazak çocuklarla birlikte coşku içinde bir bayram kutlaması gerçekleştirildi.
Törende Çizgi film Kahramanlarını canlandıran ve çeşitli boyama etkinlikleri yapan animatörlerle birlikte müzik eşliğinde, danslar ederek eğlenen çocuklar keyifli saatler geçirdi.

Gelenek olduğu üzere, bu yıl da Büyükelçilik Koltuğu da bugün için bir çocuğa devredildi.
Çocuk menüsü şeklinde hazırlanan ikramların ardından Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Mustafa KAPUCU tarafından kutlamalara katılan çocuklara çeşitli hediyeler sunuldu.

Related posts

Вызовы и перспективы государственной службы были обсуждены 200 практиками, учеными и экспертами из 20 стран мира

ttjk

How To Have The Best Coffee While in Greece

ttjk

Ең көне мешіт

ttjk